Legumele noastre
Porumb de floare
Dulce, gustos și colorat, numai bun de introdus în meniu, porumbul stă la baza tradiționalei mămăligi și ne ajută în prevenirea anemiei și o digestie mai bună pe lângă vitaminele și mineralele pe care conține. Foarte nutritiv și versatil, porumbul este o resursă recomandată pentru cei supuși la un program lung de muncă și la stres.
Conopidă
Conopida îți aduce un un buchet de beneficii pentru o stare de bine. Conține minerale, vitamine, fitonutrienți și multe ingredinete cu efect antioxidant, proprietăți antiinflamatorii și contribuie la o digestie fără probleme. O altă legumă care te ajută să te menții în formă pentru a face față provocărilor de zi cu zi.
Broccoli
Arată ca un bonsai, dar este comestibil, și are la fel de multă vitamina C ca o portocală, dar și multă vitamina K, plus vitamina A, potasiu și componente cu efect antioxidant antiinflamator. Acest copăcel al vieții te face să radiezi!
Varză
Varza rezistă bine peste iarnă, e bună crudă, gătită sau murată și este un ingredient ieftin pe care nu ar trebui să-l ocoliți. Varza este un diuretic, vitaminele C și U pe care le conține îi ajută pe cei cu ulcere, este bogată în fibre și menține atât tensiunea, cât și inflamațiile sub control. Pe scurt, te ține în formă ca tu să poți bifa toate lucrurile pe care ți le-ai propus astazi, săptămâna aceasta, anul acesta.
Mazăre
Mazărea are un gust dulceag și conține pe lângă minerale și vitaminele A, B1, B6, C si K și proteine și fibre. Un aliment consistent, dar cu puține calorii, mazărea îți furnizează doza de energie necesară pentru zile pline.
Fasole boabe
Boabele de fasole conțin vitamine, proteine, acid folic și enzime și își pot găsi locul într-o mulțime de rețete. Ele conține glucide care ne dau energie pe termen lung, dar ne ajută și memoria și ne susțin organismul în eliminarea toxinelor. Nu ocoli fasolea dacă vrei să te afli într-o stare bună tot timpul!
Fasole fideluță
Verde și crocantă când este crudă, fasolea fideluță conține mulți nutrienți și puține calorii. Fasolea verde conține fibre care ajută sistemul digestiv, iar antioxidanții dinea stimulează sistemul imunitar. Consumul de fasole verde te ajută să te simți usor, să te menții tânăr și dinamic.
Castraveți
Atât de hidratanți și crocanți, numai buni ca gustare pe vreme de caniculă sau de introdus în salate sau chiar într-o limonadă cu busuioc. Conțin mai multe tipuri de vitamina B și te ajută să faci față stresului și stărilor depresive – chiar și mirosul lor reconfortant te revitalizează, iar componentele sale contribuie și la sănătatea creierului și la reducerea inflamațiilor.
Vânătă
Ingredientul de bază din tradiționala zacuscă, vănăta este delicioasă, versatilă și foare sățioasă, putând înlocui cu succes carnea din numeroase rețete. Vinetele conțin minerale, fibre, și fitonutrienți și bioflavonoide care vin în ajutorul aparatului circulator și susțin activitatea creierului, asa că te vei bucura de o stare bună de concentrare. Mai mult, vinetele sunt o opțiune bună și pentru diabetici.
Ardei
Hidratare, nutrienți, un gust dulceag și puține calorii! Ardeiul conține vitaminele C, A, E, B6, luteină, flavoinoide, sulf și capsaicină care te ajută să ții colesterolul sub control. Aceste substanțe nu susțin buna funcționare doar în interiorul corpului, ci și în exterior – pielea și părul tău vor străluci daca ardei vor face paret din meniul tă zilnic. De asemenea, conținutul ridicat de vitamina C contribuie ameliorarea anxietății și stărilor depresive.
Roșie
Crude, coapte, umplute, transformate în suc, în sosuri, în bulion: roșia este mereu parte din meniul săptămânal, sub o formă sau alta, indiferent de anotimp. Bogată în licopen, un anti-oxidant puternic în neutralizarea radicalilor liberi, o singură roșie de mărime medie conține și 40% din cantitatea de vitamina C necesară zilnic, dar și numeroase alte vitamine(A, B6, acid folic) și multe minerale (potasiu,mangan,magneziu,fosfor). Mirosul unui sos de roșii bine condimentat îți va îmbunătăți imediat starea de spirit, iar componentele sale îți mențin tensiunea sub control.
Ridiche
Ridichea aduce puține calorii, multe beneficii și culoare în farfurie. Apreciată mai ales în Asia, ridichea are conținut bogat de fibre, acid folic, niacină, riboflavină, vitaminele A,C, E, K și minerale. Asta înseamnă că pe lângă faptul că te vei simți puternic, vei și arăta senzațional!
Ceapă verde
O altă vedetă a primăverii, ceapa verde este un ingredient versatil în bucătărie și plin de nutrienți: Vitaminele A, C, K, luteină, flavonoide, acid folic. Asta înseamnă oase puternice, ochi sănătoși, o inimă ușoară și un sistem imunitar puternic! Consumatorii se vor bucura nu doar de mese delicioase, ci și de energia de a cuceri lumea în fiecare zi.
Salată verde
Aceste frunze verzi sau roșcate, mătăsoase sau crocante, care fac deliciul sezonului cald, sunt adevărate cocktailuri de vitamine și antioxidanți: calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și multe altele. Mușchii, oasele și sistemul imunitar vor beneficia de toate acestea, iar tu te ve simti revitalizat și echilibrat.